Kelemen: Romania are nevoie de un buget de crestere economica, nu de un buget care introduce taxe

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 09:11
1447 citiri
Kelemen: Romania are nevoie de un buget de crestere economica, nu de un buget care introduce taxe
Foto: ziuanews.ro

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Aiud, ca Romania are nevoie pentru anul viitor de un buget de crestere economica, de sustinere a zonei private, a agricultorilor, si nu de un buget care introduce taxe si impozite noi.

Intrebat de jurnalisti ce pozitie va avea UDMR in privinta bugetului pe 2014, Kelemen Hunor a raspuns ca nu cunoaste in amanunt proiectul de buget, iar UDMR isi propune sa-l analizeze, iar daca va fi cazul sa depuna amendamente.

"Nu cunoastem proiectul in amanunte, de obicei nu sustinem proiecte pe care nu le cunoastem. Noi am cerut, am avut o discutie acum o luna cu premierul si cu vicepremierul Chitoiu, am cerut un buget care sustine investitorii, zona privata, intreprinderile mici si mijlocii, agricultura autohtona, fiindca de acolo va veni cresterea economica si nu din alta parte", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adaugat ca Romania are nevoie pentru anul viitor de un buget de crestere economica, de sustinere a zonei private, a agricultorilor, si nu de un buget care introduce taxe si impozite noi.

"Sigur ca vom analiza acest buget. Daca va fi cazul, vom depune amendamente si vom lua o decizie privind bugetul pe 2014, dupa ce vom avea raportul comisiilor de specialitate. Nu vreau sa anticipez eu daca vom sustine sau nu vom sustine, dar Romania are nevoie de un buget de crestere economica, de sustinere a zonei private, de sustinere a agricultorilor si nu de un buget care introduce taxe si impozite noi, peste taxele care oricum nu au fost platite in acest an", a afirmat Kelemen Hunor.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de buget pe anul viitor, documentul urmand sa fie transmis imediat Parlamentului.

Proiectul de buget pentru anul viitor este programat sa fie votat in Parlament la inceputul lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kelemen Hunor buget, #UDMR buget 2014 , #Reforma