Incetinirea reformelor pune in pericol relansarea economiei

Luni, 13 Iulie 2009, ora 09:44
971 citiri
Incetinirea reformelor pune in pericol relansarea economiei

Reformele in sistemul financiar au incetinit, odata cu stabilizarea situatiei, si ameninta procesul de relansare economica, a declarat Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru al consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), pentru cotidianul spaniol El Pais.

"Se poate observa o anumita incetinire a actiunilor din ultimele saptamani. Nu trebuie sa ne distragem atentia cu discutii despre stimulente (economice - n.r.), acestea putand fi consolidate doar prin reforme", a spus Gonzalez-Paramo, citat de Mediafax.

Redresarea economica a Spaniei va fi mai lenta decat a altor state din Uniunea Europeana, ca urmare a gradului ridicat de indatorare si problemelor cu care se confrunta sectorul bancar, a adaugat oficialul BCE.

"Unele tari din Uniunea Europeana vor inregistra crestere in 2010, insa totul este inconjurat de incertitudine", a afirmat Gonzalez-Paramo.

Secretarul de stat pentru buget si cheltuieli din Ministerul de Finante spaniol, Luis Espadas, a declarat ca datoria publica a tarii ar putea ajunge pana la 80% din Produsul Intern Brut in 2011, daca finantele publice nu sunt reformate.

#bce, #datorie, #economica, #europeana, #relansare, #uniunea , #Reforma