FT: E imposibil ca Romania sa aiba in 2012 crestere economica de 2%

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 11:45
1872 citiri
FT: E imposibil ca Romania sa aiba in 2012 crestere economica de 2%

Romania s-a alaturat tarilor tot mai numeroase care intentioneaza sa-si reduca major deficitul economic, dar nu va reusi decat in cazul in care anul viitor va inregistra o crestere economica de cel putin 2%, lucru imposibil, spun analistii Financial Times.

Romania intentioneaza sa-si reduca deficitul economic de la 4,4% la 1,9%, scrie Financial Times.

Romania,spun editorii Financial Times, a ales calea austeritatii pentru a-si multumi principalii creditori, adica Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

Parlamentul Romaniei a votat bugetul pentru 2012 cu 239 de voturi pentru si 168 de voturi impotriva.

Romania este a doua cea mai saraca economie din Europa si nu este de mirare, spun jurnalistii FT, ca a imprumutat deja 20 miliarde euro la inceputul acestui an. Deficitul Romaniei s-a micsorat in trei ani de la 14% pana la 5%.

Totusi, oficialii romani au spus ca exista posibilitatea extinderii deficitului pana la 2,5%, daca se inrautatesc conditiile economice.

Potrivit Bloomberg, Romania va reduce numarul locurilor de munca publice panala 1,1 milioane pana la sfarsitul acestui an, de la 1,4 milioane de joburi in 2010. Guvernul a taiat deja 180.000 de locuri de munca, potrivit presedintelui Traian Basescu.

Economia Romaniei va creste pana la 1,8% in 2011, iar din bugetul aprobat reiese ca a fost planificata o crestere economica de 2,1% in 2012.

Estimarile anterioare indicau o crestere economica de 3,5% si chiar daca estimarea pentru anul viitor este mai mica, tot ambitioasa ramane, crede Neil Shearing, de la Capital Economics, care a spus ca economia Romaniei nu va creste, ba chiar va inregistra o scadere de 0,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#economia romaniei, #deficit bugetar romania, #crestere economica romania , #Reforma