Alegeri parlamentare 2012: Ce ar schimba USL si ARD in domeniul Sanatatii?

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 14:05
2596 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Ce ar schimba USL si ARD in domeniul Sanatatii?

Programele de guvernare propuse de principalele formatiuni politice includ si o serie de masuri pentru a reforma sistemul de sanatate publica. Ce ar schimba USL sau ARD din sistemul de sanatate?

Pe lista prioritatilor Uniunii Social Liberare in ceea ce priveste sistemul de sanatate este compensarea reala cu 90% a medicamentelor pentru pensionari cu pensii sub 1.000 de lei.

La polul opus, pe lista masurilor necesare pentru eficientizarea sistemului, ARD include definitivarea pachetului de baza privind serviciile medicale, ca referinta pentru gradul si structura serviciilor medicale oferite populatiei. In plus, ARD vrea corelarea volumului de finantare publica a sanatatii cu oferta privata de servicii medicale acreditate.

USL propune reconditionarea si dotarea tuturor ambulantelor pana in anul 2016. In plus, USL are in vedere sprijinirea investitiilor private in constructia si dotarea de spitale noi, cat si extinderea sistemului SMURD la nivel national, inclusiv la nivel rural.

Dezvoltarea sistemului de Sanatate la nivel rural este prevazut si in programul de guvernare al ARD prin crearea unor centre multi-functionale in mediul rural.

La fel ca USL si reprezentantii ARD cred ca Romania are nevoie de o retea de spitale regionale de urgenta, inclusiv prin parteneriat public-privat. O alta masura propusa de ARD este informatizarea sistemului sanitar, continuarea perfectionarii platformei informatice din asigurarile de sanatate si perfectionarea instrumentelor de lupta antifrauda.

Reforma domeniului sanatatii propusa de ARD are in vedere si dezvoltarea rapida si sustenabila a unor asigurari de sanatate private suplimentare facultative.

In plus, ARD propune, pe langa un sistem de centre multi-functionale in mediul rural, si crearea unei retele de spitale regionale de urgenta, inclusiv prin parteneriat public-privat.

#program guvernare USL, #program guvernare ARD, #masuri Sanatate USL, #masuri sanatate ARD , #Program guvernare