Ungureanu: Stabilitatea economica depinde de cea politica

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 18:31
1093 citiri
Ungureanu: Stabilitatea economica depinde de cea politica

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, aflat la Varsovia, a transmis un mesaj clasei politice, inaintea votului la motiunea de cenzura depusa de opozitie la adresa Guvernului, aratand ca politicienii trebuie sa sesizeze ca intre stabilitatea politica si cea economica exista o legatura importanta.

"Facand trimitere si la ziua de maine (vineri, cand va fi votata motiunea de cenzura-n.r.), spun ca exista deja o legatura foarte clara, pe care clasa politica trebuie sa o sesizeze, intre stabilitatea economica si stabilitatea politica", a spus Ungureanu.

Intrebat de jurnalisti daca Guvernul poate avea un parcurs economic corect intr-un an electoral, premierul a asigurat ca Executivul este foarte prudent si hotarat sa respecte programul de guvernare, pastrarea stabilitatii macroeconomice fiind o preocupare permnanenta.

USL a depus, saptamana trecuta, motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Motiunea de cenzura, intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

Motiunea de cenzura a fost citita luni seara in plenul Parlamentului, iar vineri, incepand cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea si votul.

Premierul se afla, joi, la Varsovia, unde a participat la o reuniune de lucru a prim-ministrilor din tarile central si est-europene cu premierul chinez, Wen Jiabao, cu prilejul lucrarilor Forumului Economic "Polonia-Europa Centrala-China.

#Ungureanu motiune cenzura Guvern, #stabilitate politica economica Ungureanu , #Premier