UDMR spune "NU" cresterii contributiilor sociale la drepturile de autor

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 00:46
1577 citiri
UDMR spune "NU" cresterii contributiilor sociale la drepturile de autor

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca nu va accepta cresterea contributiilor sociale pentru persoanele care realizeaza venituri din activitati independente, "nici acum, si nici in perspectiva".

Marko Bela a spus ca nu cunoaste proiectul de modificare a Codului Fiscal prin care contributiile sociale pentru cei care realizeaza venituri din activitati independente ar urma sa creasca, de anul viitor, dar ca nu va accepta aceasta idee in niciun caz.

"Nu cunosc un astfel de proiect, dar in niciun caz nu vom accepta o astfel de constrangere. Noi vrem acum sa anulam birocratia legata de declaratiile de drept de autor, astfel ca angajatorul sa fie obligat sa faca formele. Alte modificari, nici in acest moment, nici in perspectiva nu vom accepta", a declarat Marko Bela.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, atat despre diferitele variante ale noii legi a salarizarii in sistemul bugetar, conform simularilor efectuate pornind de la niveluri diferite ale salariului minim pe economie, cat si despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnirea cu premierul Emil Boc, ca modificarile la OUG 58/2010 si la normelor de aplicare a acesteia, care au fost alte subiecte de discutie cu premierul Emil Boc, vor fi definitivate dupa dezbaterea lor in Consiliul Economic si Social, urmand sa fie prezentate spre adoptare in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58.

Prin noile prevederi, din iulie 2010 persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca, pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udmr, #contributii sociale, #drepturi de autor, #cod fiscal , #Premier