Sulfina Barbu se opune dublarii CAS pentru drepturile de autor

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 12:22
922 citiri
Sulfina Barbu se opune dublarii CAS pentru drepturile de autor

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, ca proiectul lansat de Ministerul Finantelor privind impozitarea drepturilor de autor cu 35% din 2011 nu a fost discutat in Guvern si nu are acordul premierului si a subliniat ca nu agreaza aceasta idee, care "nici nu ar trebui luata in calcul", transmite NewsIn.

"Va asigur ca nu e o decizie in acest sens, proiectul de act normativ despre care noi am auzit joi ca va fi lansat in dezbatere publica, de la directorul din Ministerul Finantelor, nu a fost discutat nici in Guvern, nu a avut nici acordul premierului.

Discutam despre o propunere a unor reprezentanti din Ministerul Finantelor. (...) Nu sunt de acord cu astfel de idei lansate fara sa consulti pe nimeni din societate, eu nici nu as lua in calcul acea propunere, pentru ca nu am stabilit inca ce fel de fiscalitate vrem in Romania pe urmatorii trei ani", a declarat democrat-liberala.

Ea a explicat ca trebuie consultati toti factorii din societatea romaneasca in momentul stabilirii strategiei fiscale, care s-ar putea axa pe impozitarea fortei de munca, sau pe incurajarea locurilor de munca, sau incurajarea IMM-urilor.

"In maxim doua saptamani, sper ca vom lansa in dezbatere publica aceasta strategie fiscala. Si PDL are un grup de lucru si o comisie cu simulari pentru fiecare din variante", a mai spus Barbu, subliniind insa ca decizia nu apartine doar a PDL, ci va fi lansata o dezbatere care sa implice intreaga societate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autor, #barbu, #boc, #drepturi, #impozitare , #Premier