Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salarii mai mari pentru gestionarii fondurilor europene

Salarii mai mari pentru gestionarii fondurilor europene

Un debutant care administreaza fonduri europene are un salariu de pana la 1.200 de lei. Functionarii publici care gestioneaza fondurile europene vor primi salarii mai consistente, in acest sens urmand a fi promovate modificari legislative.
Potrivit premierului CaA-linA- Popescu Tariceanu, o buA-A-na absorbtie a fondurilorA- euroA-pene depinde de mai multe aspecte, in principal de nivelul salarial din domeniu. Tariceanu a aratat ca, desi acestia beneficiaza de sporuri de pana la 75% din salariu, un debutant are un salariu de pana in 1.200 de lei net.

Functionarii prefera mediul privat

In aceste conditii, premierul a subliniat ca are semnale ca functionarii raman in serviciu timp de doi-trei ani, pentru a acumula experienta, iar apoi "migreaza" spre sectorul privat, unde salariile sunt considerabil mai mari.

"Cei care lucreaza cu fonduri europene si se ocupa de gestionarea a zeci si sute de milioane de euro trebuie bine remunerati. Va trebui sa gasim scheme de remunerare stimulatorie", a spus Tariceanu.

Legislatia in domeniu va fi de asemenea modificata, astfel incat contestatiile formulate la licitatiile pentru proiecte finantate de UE sa poata fi rezolvate cu prioritate. "Am discutat despre modul in care sunt solutionate contestatiile de catre instiA-tuA-tia abilitata, in speta Consiliul National pentru Solutionarea ContestaA-tiiA-lor, unde va trebui sa vedem ce modificari de legislatie facem, in asa fel incat proiectele cu finantare europeana sa devina prioritare si sa nu mearga in formula primul venit - primul servit", a declarat Tariceanu.

Majorarea lefurilor ar putea fi un aspect important pentru romanii care aleg sa lucreze in institutiile europene. Si pentru ca aceasta tenA-dinta de a pleca peste granita este tot mai evidenta, au inceput sa apara si forme specializate de invatamant.

MPA pentru angajari in institutiile europene

Astfel, in acest an se va inaugura in Romania primul Executive Master in Public Administration. Si asta pentru ca Romania se numara printre putinele state membre ale Uniunii Europene care nu aveau studii universitare specializate pentru ocuparea locurilor de munca din institutiile europene.

Programul organizat prin parteneriatul dintre CERISS Romania si CIPPA Belgia se va adresa in exclusivitate absolventilor de studii superioare, va dura opt luni si va oferi diplomele de specializare a University of Limerick in banking si administratie publica europeana.

"Acest program va aduce ceva foarte important. Stagii de pregatire pentru studenti la Bruxelles, la Parlamentul European si Comisia Europeana, astfel incat experienta sa fie una necesara acomodarii mediului viitor de lucru", a declarat, pentru "Adevarul", Dorina Poanta, director executiv al Centrului European de Relatii Internationale si Studii Strategice.

<a href=http://www.adevarul.ro/articole/salarii-mai-mari-pentru-gestionarii-fondurilor-europene/339620 target=_blank>Adevarul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1179 ori