Romania si China vor o cooperare mai intensa, in special in sectorul energetic si in cel al infrastructurii

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 10:39
1678 citiri
Romania si China vor o cooperare mai intensa, in special in sectorul energetic si in cel al infrastructurii
Foto: Xinhua

Premierul chinez Li Keqiang a facut apel marti la intensificarea cooperarii bilaterale romano-chineze la capitole precum energia nucleara, realizarea de proiecte in sectorul energiei termoelectrice sau infrastructura de transport, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o la Belgrad cu prim-ministrul Victor Ponta, relateaza agentia Xinhua.

De asemenea, seful guvernului chinez si-a exprimat speranta ca Romania si Republica Moldova vor incepe in scurt timp consultarile privind constructia liniei lor comune de tren de mare viteza si vor efectua studii in cooperare cu partea chineza, scrie Agerpres.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania vrea o sporire a cooperarii cu China in domenii cum ar fi energia nucleara si termoelectrica, realizarea de linii feroviare de mare viteza, aviatia, agricultura, precum si relatiile culturale, cu obiectivul de a promova atat relatiile bilaterale dintre Bucuresti si Beijing, cat si cooperarea dintre China si statele Europei Centrale si de Est, mentioneaza agentia chineza de presa.

Intrevederea a avut loc in contextul celei de-a treia reuniuni la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China de la Belgrad.

#cooperare Romania China, #cooperare Romania China infrastructura , #Premier