Prioritatea lui Boc: Combaterea evaziunii fiscale

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 16:59
1365 citiri
Prioritatea lui Boc: Combaterea evaziunii fiscale

Una dintre prioritatile pentru anul 2012 este combaterea evaziunii fiscale, in principal pe componenta accize, a anuntat premierul Emil Boc miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

"Lupta impotriva evaziunii fiscale va contribui la atingerea obiectivelor macroeconomice pe care ni le-am stabilit. Vreau sa stie ANAF si Ministerul Finantelor ca vom fi cu ochii pe ei si in special pe tot ce inseamna evaziune fiscala, astfel incat obiectivele sa fie asigurate", a declarat seful Executivului.

In cadrul sedintei de la Palatul Victoria, premierul Emil Boc a enumerat si alte prioritati pe care le are in vedere pentru acest an. Astfel, un "obiectiv major" este acela de a aduce 6 miliarde de euro, fonduri europene, respectiv o rata a absorbtiei fondurilor comunitare de minim 20%, dar si "cheltuirea cu eficienta a resurselor pentru investitii".

"Locurile de munca reprezinta prioritatea Guvernului. Pentru asigurarea acestei prioritati avem in vedere cateva obiective majore. In primul rand, absorbtia fondurilor europene, iar obiectivul nostru este de a aduce in Romania sase miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbtie a fondurilor europene sa fie de minim 20% in 2012", a explicat seful Executivului.

Un al doilea obiectiv avut in vedere de Guvern il reprezinta "cheltuirea cu eficienta si transparenta a resurselor bugetare pentru investitii". Pentru anul viitor sunt alocate 38,1 miliarde de lei "pentru sustinerea investitiilor si a locurilor de munca ale romanilor". Un alt obiectiv propus de seful Executivului este cel privind "continuarea reformelor statului". Emil Boc a amintit de "reforma companiilor de stat, reforma sanatatii, reforma educatiei, reforma codului muncii, dar si reforma fiscala de consolidare a cadrului fiscal din Romania".

"In 2012 va invit sa nu avem in vedere anul electoral in primul rand ci sa avem in vedere interesul Romaniei", a conchis Emil Boc.

#declaratii Boc, #evaziune fiscala Romania, #economie Romania 2012 , #Premier