Premierul cere ajutorul ONG-urilor

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 12:45
1256 citiri
Premierul cere ajutorul ONG-urilor

Premierul Mihai Razvan Ungureau a invitat la Palatul Victoria reprezentantii ONG-urilor pentru a le cere ajutorul cu scopul de a imbunatati actul de guvernare.

"Ca profesor sunt apropiat sufleteste de eforturile pe care le faceti prin organizatiile pe care le conduceti si consider ca potentialul societatii civile este enorm, de aceea se cuvine sa fie folosit in deplinul interes al administratiei si al societatii in general", a declarat premierul.

Premierul a facut referire la deficitul de relationare care a existat pana in prezent intre Guvern si ONG-uri, insa a subliniat importanta implicarii acestora in cel putin trei chestiuni: strategia nationala anti-coruptie, alegerile electorale si implicarea in elaborarea proiectelor legislative.

"Iata de ce am nevoie de ajutorul vostru, pentru ca ONG-ul este integral dedicat binelui public. Am adoptat recent strategia nationala anti-coruptie, un document trecut prin nenumarate maini si intarziat nemeritat pentru mult vreme. Pentru toti membrii cabinetului este un document foarte viu, care, programatic fiind, are nevoie de sustinere si dezbatere continua, nu doar de mobilizare parlamentara. Sper ca efortul vostru dvs este neconditionat.

A doua preocupare este reprezentata de alegeri. Una din mizele de imediata urgenta ale Guvernului este reprezentata de corectitudinea si legalitatea alegerilor. Ministrul de interne pregateste o campanie de constientizare asupra drepturilor si obligatiilor alegatorilor.

De asemenea, am nevoie de ajutorul vostru in consultarile pentru elaborarea proiectelor legislative, de la legea referitoare la restituirea proprietatior si terminand cu alte acte normative", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

#Mihai Razvan Ungureanu ajutor ONG, #Mihai Razvan Ungureanu intalnire ONG , #Premier