Premierul Cehiei, vicepresedinte al BERD din mai

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 08:44
1201 citiri
Premierul Cehiei, vicepresedinte al BERD din mai

Primul ministru al Cehiei, Jan Fischer, a anuntat miercuri ca a accepta oferta de a deveni vicepresedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), dupa alegerile legislative din luna mai, potrivit Les Echos, citata de NewsIn.

"Am acceptat oferta BERD, in conformitate cu declaratia mea de anul trecut, potrivit careia nu imi vad viitorul in politica, ci in munca pentru un institut ceh de experti sau in strainatate", a afirmat Fischer, intr-un comunicat.

In noua sa functie, actualul premier ceh va fi responsabil de comunicare cu statele in care activeaza BERD si cu Comisia Europeana, punand accentul pe aspectele sociale si de mediu ale activitatii bancii.

Fischer a fost selectionat in urma unei selectii de candidaturi internationale si urmeaza sa isi preia noua functie in cadrul BERD in septembrie, inlocuind-o pe Brigita Schmoegnerova, fistul ministru al Finantelor din Slovacia.

BERD a fost creata in 1991 in scopul de a incuraja tranzitia statelor foste comuniste din estul Europei catre economia de piata. In prezent, banca activeaza in 29 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier, #cehia, #vicepresedinte, #berd , #Premier