Ponta ia banii de la primariile PDL pentru salarii si pensii

Luni, 07 Mai 2012, ora 17:46
1432 citiri
Ponta ia banii de la primariile PDL pentru salarii si pensii
Sursa foto: Cotidianul

Premierul desemnat Victor Ponta a anuntat, luni, in plenul Parlamentului, ca a cerut specialistilor din Ministerul Finantelor sa propuna in sedinta de marti a Guvernului o solutie prin care banii acordati de fostul Guvern catre primariile PDL sa fie recuperati si folositi la salarii si pensii.

El a amintit ca a criticat in numeroase randuri modul in care Guvernul Ungureanu a cheltuit "ilegal si ilegitim" 170 milioane euro din Fondul de rezerva, pentru a finanta campania electorala a unor alesi locali PDL.

"Ma angajez ca Fondul de rezerva sa nu mai fie folosit niciodata pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situatii cu adevarat de urgenta. Mai mult, am solicitat specialistilor din Ministerul Finantelor ca maine (marti-n.r.), printr-un act normativ, sa incercam sa recuperam acei bani, de 170 milioane euro, si sa-i folosim acolo unde avem cu adevarat nevoie, la reintregirea pensiilor si a salariilor", a spus Ponta.

Premierul desemnat a anuntat totodata ca va propune in prima sedinta a Guvernului, care urmeaza sa aiba loc marti, un act normativ pentru restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor pentru CASS.

La inceputul lunii aprilie, prin hotarare, Guvernul a alocat primariilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, cei mai multi bani fiind acordati primariilor PDL.

#Victor Ponta bani PDL, #Ponta salarii pensii PDL, #Victor Ponta bani salarii, #Ponta recuperare bani PDL , #Premier