Ponta: Nu am cerut nimic FMI

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 18:15
1532 citiri
Ponta: Nu am cerut nimic FMI

Premierul desemnat Victor Ponta a avut luni seara o intrevedere cu membrii misiunii FMI, C.E. si B.M. la Bucuresti, mesajul transmis acestora fiind unul de stabilitate.

Victor Ponta s-a declarat increzator ca Parlamentul va da votul de incredere noului Guvern, incercand sa transmita institutiilor internationale un mesaj de stabilitate, in ciuda situatiei politice instabile in care se afla Romania.

Premierul desemnat a mai precizat, in urma sedintei de luni, ca delegatia FMI "nu a acceptat nimic pentru ca nu i s-a cerut nimic", si ca detaliile scrisorii de intentie pe care acesta o doreste de la FMI, urmeaza sa fie facute publice abia la momentul definitizarii documentului.

"Astazi FMI-ul nu a acceptat nimic pentru ca noi n-am cerut nimic. Asazi doar ne-am prezentat, am discutat probleme de principiu si probleme concrete referitoare la scrisoarea de intentie, asa cum era ea construita de noul Guvern. Ceea ce accepta FMI-ul si ceea ce acceptam noi va pot spune la momentul incheierii scrisorii, moment pe care sper, il doresc a fi anterior zilei de marti.", a spus Ponta.

"Fata de aceasta situatie speciala am propus ca si intr-o formula deosebita, sa aiba loc totusi discutiile incepand de miercuri intre ministrii pe care ii voi propune sa faca parte din cabinet si reprezentantii institutiilor internationale, discutii la nivel tehnic, iar daca ele se concluzioneaza intr-un draft al scrisorii de intentie, in prima sedinta de marti,...urmeaza sa aprobam aceasta scrisoare de intentie, pentru ca scrisoarea sa intre in urmatoarea sedinta a boardul-ui FMI, care va avea loc probabil in luna iunie", a declarat Ponta.

Ponta a mai fost intrebat si despre lista de ministri ai noului Cabinet, care urmeaza sa fie facuta publica marti, 1 mai. "Eu am in acest moment o lista a ministrilor, insa trebuie sa discut maine cu fiecare in parte si sa discut in mod preliminar cu decidentii politici ai USL, pentru a avea miercuri un sprijin pentru intreaga lista," a spus premierul desemnat, care a mai mentionat ca are in minte lista cabinetului.

#Ponta FMI, #intalnire Ponta FMI, #premier desemnat Ponta , #Premier