Ponta, despre scandalul cu steagul secuiesc: Romania nu accepta "obraznicii"

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 13:53
1583 citiri
Ponta, despre scandalul cu steagul secuiesc: Romania nu accepta "obraznicii"

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe sa adopte o atitudine ferma si sa transmita ca Romania nu accepta de la nimeni din strainatate "obraznicii" si lectii privind functionarea autoritatilor locale si nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Secretarul de stat in MAE ungar, Nemeth Zsolt, a declarat, marti, ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda, arborand steagul Tinutului Secuiesc.

Presa maghiara relateaza ca declaratia lui Nemeth Zsolt este o replica la scandalul steagului secuiesc. Oficialul maghiar, cunoscut pentru pozitiile sale pro-autonomie, a indemnat primarii din Ungaria sa arboreze in semn de solidaritate steagul Tinutului Secuiesc, scrie gandul.info.

La finalul saptamanii trecute, la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, steagul Tinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfasurat evenimentul.

Steagul Tinutului Secuiesc a fost arborat, marti, intr-unul din districtele din Budapesta. Secretarul de stat Nemeth Zsolt a declarat ca steagul a fost arborat in semn de solidaritate fata de cauza autonomiei pentru care militeaza autoritatile locale din Harghita si Covasna. Referindu-se la refuzul autoritatilor romane de a permite arborarea steagului neoficial al Tinutului Secuiesc, Nemeth Zsolt a declarat ca, in opinia sa, este o agresiune simbolica din partea autoritatilor romane.

"Nu exagerez cand spun ca suntem in fata unei agresiuni simbolice", a declarat Nemeth Zsolt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta steagul secuiesc, #Ponta declaratii steag secuiesc, #Ponta scandal steag secuiesc , #Premier