Ponta: Avem gazoduct Iasi-Ungheni, dar trebuie infiintata si o companie de distributie

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 15:23
1879 citiri
Ponta: Avem gazoduct Iasi-Ungheni, dar trebuie infiintata si o companie de distributie

Gazoductul Iasi-Ungheni este finalizat, dar nu exista compania care sa se ocupe de distributie, a afirmat premierul Ponta.

Acesta i-a cerut, in Guvern, ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, ca, pana in toamna, sa efectueze demersurile necesare pentru infiintarea unei astfel de companii.

"Gazoductul pe partea romaneasca este finalizat, pe partea moldoveneasca a durat un pic mai mult, dar se finalizeaza si la ei. O sa va rog, domnul ministru Nicolescu, sa vedeti toate procedurile legale. Am vorbit si cu cei de la Transgaz, pentru ca e vorba de compania care exploateaza. Acum, avem conducta, dar nu are cine sa distribuie gazul si aveti grija, pana in toamna, sa se intample lucrul acesta", a cerut Ponta.

Republica Moldova este convinsa ca, cel mai tarziu la 27 august, va beneficia, prin intermediul gazoductului Iasi-Ungheni, de gaze din Romania, la tarife mult mai bune, care sa ii arate ce inseamna diversitate si siguranta energetica, a afirmat, marti, premierul moldovean, Iurie Leanca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Iasi Ungheni, #gaze romania, #distributie gaze , #Premier