Ponta: ANAF incepe sa dea semne de insanatosire

Joi, 26 Iulie 2012, ora 15:15
1376 citiri
Ponta: ANAF incepe sa dea semne de insanatosire

Premierul Ponta a declarat joi ca ANAF-ul da semne de insanatosire si ca incurajeaza eforturile privind sanctionarea celor care au prejudiciat statul prin fapte de evaziune fiscala.

"Vreau sa salut si sa incurajez eforturile facute de justitie privind sanctionarea celor care au prejudiciat prin fapte de evaziune bugetul de stat. E un semn de insanatosire al ANAF.

In afara de masurile de sanctionare, exista si alte semne bune la ANAF. Gradul de absorbtie a crescut cu 101%, la 375 milioane de lei. Incasarile sunt cu 11% mai mari, un plus de doua miliarde de lei. Sunt incasari semnificativ mai mari ", a spus Ponta.

Ponta: ANAF a incasat cu 1,2 mld. de lei mai mult din combaterea evaziunii, in T2

Premierul a facut referire la dosarul de evaziune fiscala in care au fost aresti preventiv Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achizitii in cadrul ANAF alaturi de alte 17 persoane.

Procurorii DIICOT au emis 39 de ordonante de retinere pe numele membrilor grupului infractional organizat care a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane euro anual.

Cei doi directori nu sunt singurii cercetati de DNA pentru fapte de coruptie. Sorin Blejnar, fost director ANAF, este cercetat de catre procurorii DNA pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat pentru o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

#Ponta ANAF, #Ponta evaziune fiscala, #Ponta sanctiuni , #Premier