Parlamentarii, magistratii si militarii vor primi indemnizatii speciale, pe langa pensii

Joi, 07 Mai 2009, ora 15:11
2019 citiri
Parlamentarii, magistratii si militarii vor primi indemnizatii speciale, pe langa pensii

Parlamentarii, magistratii si militarii vor primi pensii in functie de contributia la sistemul unic de pensii, dar si indemnizatii speciale, al caror cuantum urmeaza sa fie stabilit ulterior printr-un act normativ, a declarat joi consilierul primului ministru, Mihai Seitan, conform Newsin.

"Astazi (joi n.r.) a avut loc la Ministerul Muncii o prima intalnire la nivel de experti la care au participat reprezentanti din MAI, Ministerul Justitiei, Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, pentru stabilirea principiilor care vor sta la baza Legii unitare a pensiilor. Aceste principii urmeaza a fi stabilite pana pe data de 15 mai si vor fi aprobate in prima sedinta de guvern care va avea loc dupa aceasta data", a spus consilierul pentru munca si protectie sociala al premierului Emil Boc.

Mihai Seitan a precizat ca noua lege a pensiilor va fi realizata pe modelul Legii 19, urmand "a fi construit un nou sistem de pensii unitar, care sa integreze in sistemul public de pensii sistemele speciale de pensii, precum cel al armatei si cel al serviciilor secrete".

"Noua lege a pensiilor va fi construita pe principiul contributivitatii, principiul egalitatii de sanse si cel al solidaritatii, urmand sa motivam anumite categorii sociale, spre exemplu militarii, care vor primi pe langa pensie si o indemnizatie speciala. Aceata lege ii va cuprinde si pe magistrati si pe parlamentari", a mai spus Seitan.

El a adaugat ca actualul guvern doreste ca legea unica a pensiilor sa intre in vigoare in 2010, urmand ca termenul de aplicabilitate al acesteia sa se intinda pe parcursul a circa sase luni sau un an de zile.

#pensii, # indemnizatii, # contributii , #Premier