Oamenii "din umbra" premierului: Cine se afla in echipa lui Ungureanu

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 18:10
3057 citiri
Oamenii "din umbra" premierului: Cine se afla in echipa lui Ungureanu

Premierul Ungureanu a prezentat, marti, in premiera, Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri, al carui obiectiv este consolidarea relatiilor dintre politica guvernamentala si mediul economic, sesizarea impactului deciziilor economice ale Guvernului si identificarea unor solutii.

"Noi suntem guvernul din umbra", spunea unul dintre membrii Consiliului prezent la sedinta.

"Astazi capata forma o idee despre care am vorbit in public recent, un consiliu consultativ pentru mediul de afaceri, ce se constitutie in cel mai bun semnal catre sfera economica privata si o propunere de parteneriat si solicitare la implicare civica.

Obiectivul principal este consolidarea puntilor intre politica guvernamentala si mediul economic, pe ambele dimensiuni - creator de valoarea adaugata si generator de taxe si impozite, asigurand veniturile necesare functionarii statului", a declarat Ungureanu, in debutul sedintei de la Guvern.

Potrivit premierului, Consiliul consultativ va fi un prim for de sesizare a impactului decizilor economice ale Guvenului, ca sistem de avertizare timpurie care sa identifice actiunile ce ar putea afecta mediul economic, predictibilitata fiscala, prevenirea inregistrarii de pierderi in economie, scrie Realitatea.

"Vizam atragerea respectului mediului de afaceri international. Consiliul consultativ e un colector de propuneri, de solutii posibile, de sesizari din partea mediului economic, O expresie a creativitatii economice romanesti.

"Pentru mine, in jurul acestei mese nu se afla afacerile pe care le reprezentati, ci in primul rand experienta in mediul de afaceri. Sunt constient de riscurile pe care le comporta orice lista de participare intr-un consiliu, multe dintre orgolii sunt pe deplin justificate si le acceptam cu totii. Listele mai lungi sau mai scurte nu fac niciodata dreptate tuturor, sper ca intrebarilor care vor suna <> le vom putea raspunde aratandu-le ca acest consiliu este deschis tuturor, iar solutiile bune nu au nevoie de cadrul fix al consiliului", a mai spus premierul membrilor consiliului.

Iata care sunt membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri, care il vor ajuta pe Mihai Razvan Ungureanu sa relanseze economia tarii:

Rasvan Radu, coordonator onorific

Expert in domeniul bancar, Rasvan Radu se afla la conducerea Unicredit Tiriac Bank din anul 2007. Acesta s-a aflat la conducerea CEC in 2000, iar din 2001 a lucrat ca vicepresedinte pe retail la Raiffeisen.

Cu toate ca in 2007 a avut loc fuziunea dintre Unicredit si HVB Tiriac Bank, Rasvan Radu si-a pastrat pozitia de CEO al bancii.

Ionel Blanculescu, secretar

Cunoscut ca economist specializat in management financiar, Ionel Blanculescu consuce in prezent firma Consultanta si Investigatii financiare.

De-a lungul timpului, Ionel Blanculescu a ocupat functiile de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control guvernamental, fost ministru interimar al Sanatatii, presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), dar si secretar de stat al Oficiului pentru Recuperarea Creantelor Bancare (ORCB).

Mariana Gheorghe

Cunoscuta drept cea mai puternica femeie din mediul privat romanesc, Mariana Gheorghe conduce de cinci ani compania Petrom.

Inainte de fi presedinte Petrom, aceasta a ocupat functia de director general adjunct in Departamentul de Finante Internationale din Ministerul Finantelor, dar si ca bancher pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Constantin Stroe

Timp de 12 ani, Stroe e detinut fucntie de director general Dacia, cand i-a predat postul lui Christian Esteve.

Din 2002, conduce Dacia de pe postul de vicepresedinte.

Silviu Hotaran

In prezent, Silviu Hotaran este managing director al companiei de training GKTI Semper Human, insa a lucrat aproape trei decenii in industria IT. Timp de 12 ani, acesta a fost presedintele Microsoft Romania.

Recent, Hotaran a fost numit membru in consiliul de supraveghere al Certinvest.

Gabriel Biris

Cu o experienta de 15 ani in avocatura, Gabriel Biris este unul din cei mai apreciati avocati. Partnere fondatori al firmei Biris Goran, acesta a mai lucrat si pentru Salans, Haarmann Hemmelrath si Coopers Lybrand.

Gabriel Biris a mai participat de-a lungul timpului si la consultari cu Ministerul de Finante in privinta Codului Fiscal.

Dan Sucu

Conduce Mobexpert, cel mai mare producator de mobila din Romania. Si-a inceput afacerile in 1996, cand a achizitionat primele fabrici, iar in 2007 s-a extins si in Bulgaria.

In 2010, Mobexpert a avut o cifra de afaceri de 110 milioane de euro.

Dragos Damian

Se afla la conducerea companiei Terapia Ranbaxy din 2009, dar are o experienta in domeniu avand in vedere ca a mai condus si ceilalti doi producatori locali, Zentiva si Actavis.

Inainte de a ajunge la conducerea Terapia, Dragos Damian a ocupat pozitia de office manager la Berlin Chemie, timp de 5 ani.

Gabriel Comanescu

Afacerea condusa de Gabriel Comanescu a intrat in top 500 al celor mai mari afaceri din Europa Centrala. Acesta este proprietarul Grup Servicii Petroliere.

Dragos Anastasiu

Presedintele Euroline Romania se afla in acest business din 1995, reusind sa transforme compania in unul din cei mai mari tour-operatori din tara.

Andrei Caramitru

De anul trecut, Caramitru conduce divizia Telecom, Media & Technology din cadrul companiei McKinsey. Acesta lucreaza in cadrul companiei de la 24 de ani, iar inainte de a ajunge la McKinsey, acesta a mai lucrat la UBS Investmen Banking la Londra si Zurich pe fuziuni si achizitii.

Pe langa acestia se mai numara si Florin Talpes (patronul Bitdefender), Mihai Marcu (presedinte Medlife), Raul Ciurtin (presedintele Albalact), Sergiu Manea (vicepresedinte BCR), Horia Ciorcila (presedintele Bancii Transilvania), Cristian Colteanu (seful General Electric Romania), Radu Timis (presedinte CrisTim), Dragos Paval (Director Dedeman), Marius Marin (director Macon Deva), Mihai Rohan (presedintele Carpatcement), Felix Tudor Lucutar (managing partner al companiei de consultanta pentru investitii agroindustriale si infrastructura rurala AgricultureCapital and Engineering), Florin Pogonaru (presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania), Radu Merica ( presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano Germane) si Nicusor Serban (proprietarul Agroserv si vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania).

#membri Consiliu consultativ, #Consiliu consultativ Mihai Razvan Ungureanu, #Consiliu consultativ mediu afaceri cabinet Ungureanu , #Premier