Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul pariu al lui Ungureanu: Transparentizarea banului public

Noul pariu al lui Ungureanu: Transparentizarea banului public


Premierul Mihai Razvan Unugureanu a lansat un nou pariu "esential oricarei guvernari", si anume transparentizarea banului public, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii ONG-urilor, desfasurata la Palatul Victoria.

Mihai Razvan Ungureanu s-a declarat un adept "fara limite" al transparentizarii banului public, al modului in care acesta este cheltuit, subliniind faptul ca astfel de informatii trebuie oferite cetatenilor romani, care trebuie sa stie in orice moment unde se duc banii pe care ii platesc pentru a angaja, sustine si eficientiza administratia statului.

"Cred in transparentizarea banului public si a actului administrativ, este un pariu esential al oricarei guvernari si imi doresc ca aceasta guvernare sa seteze un precendent pe care toate guvernarile de dupa sa-l respecte intocmai. Trebuie sa ajungem la un grad de transparenta care sa reflecte calitatea democratiei din Romania.

Cred ca presiunea legitima pe care societatea civila o poate face in aceasta directie are sensul de a pune lucrurile acolo unde trebuie. Legea 544/2001 este legea ale carei prevederi nu pot fi negociate si nu pot fi contestate. Respectarea ei reprezinta certificatul unei bune guvernari.

Din partea mea veti avea intotdeauna nu doar deschidere si dialog, ci si intelegerea oricarui efort, critica, la capatul careia sa se gaseasca corectia pozitiva a actiunii adminstrative. Toti colegii mei din cabinet sunt trup si suflet in aceasta atitudine", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, adresandu-se reprezentantilor ONG-urilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1044 ori