Mihai Razvan Ungureanu, noul premier al Romaniei

Luni, 06 Februarie 2012, ora 20:43
3067 citiri
Mihai Razvan Ungureanu, noul premier al Romaniei

Mihai Razvan Ungureanu a fost numit luni seara noul premier al Romaniei de catre presedintele Traian Basescu.

Printre obiectivele noului premier se va numara respectarea obligatiilor asumate de Romania in relatiile internationale FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

De asemenea, presedintele a precizat ca noul prim-ministru va trebui sa continue lupta impotriva coruptiei si trendul de crestere al absortiei fondurilor europene.

"O prioritate zero este legata de crearea de locuri de munca. Se poate obtine atat prin utilizarea accelerata a banilor europeni, prin crearea de IMM-uri si prin redeschiderea unor exploatari miniere avand in vedere cresterea de pe piata materiilor prime

Cred ca este important pentru noul premier sa aiba in vedere continuitatea a ceea ce s-a facut bun: implementarea codurilor pentru justitie, a legii educatiei in trepte, aplicarea cu strictete a noului Cod al Muncii si al noilor programe sociale destinate sa focuseze mai bine resursa financiare pentru cei care au nevoie", a mai declarat presedintele Traian Basescu.

Acesta a multumit fostului premier, Emil Boc pentru devotamentului din serviciul public.

"Nu spune nimeni ca a fost un premier perfect dar nimeni nu-l poate suspecta ca nu si-a dedicat tot efortul ca Romania sa iasa din criza economica", mai spune acesta.

De asemenea, Traian Basescu a precizat ca inca din luna decembrie a avut discutii cu Emil Boc cu privire la depunerea mandatului.

"Decizia a fost, insa, amanata din motive de interes national: in decembrie s-a constatat ca ar fi greu sa avem o majoritate parlamentara nesigura, in ianuarie a fost vacanta parlamentara, iar obiectivul a devenit trecerea evaluarii FMI, a UE si a Bancii Mondiale legata de finalizarea anului 2011.

Nu este vorba de nicio manevra decat nevoia de a incerca revitalizarea credibilitatii Guvernului", a mai adaugat presedintele.

Potrivit acestuia, au existat doua abordari din partea partidelor.

"Formatiunile din actuala coalitie au optat pentru mentinerea actualei coalitii si desemnarea unui nou premier pe motiv ca doresc sa continue guvernarea in actuala formula.

Abordarea USL care au solicitat demisia Guvernului, a Presedintelui, alegeri parlamentare anticipate pe fondul deja instalatului boicot parlamentar.

orice instabilitate a Romaniei genereaza dificultati in finantarea statului roman, care vizeaza doua aspecte: creditele scadente care trebuie refinantate si finantarea deficitului in acest an: intre 1,9-2,4% din PIB.

Mi s-a parut imposibil de acceptat impingerea tarii intr-o situatie de instabilitate", a mai precizat Traian Basescu.

#mihai razvan ungureanu prim ministru, #traian basescu mihai razvan ungureanu premier, #numire nou premier , #Premier