Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ioana Muntean: Salariile directorilor companiilor de stat raman plafonate

Ioana Muntean: Salariile directorilor companiilor de stat raman plafonate


Salariile directorilor regiilor si companiilor cu capital majoritar de stat raman plafonate la nivelul remuneratiilor de secretar de stat, printr-un memorandum adoptat in sedinta de martea trecuta, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

La inceputul anului 2011 a fost adoptat un memorandum similar care vizeaza plafonarea salariilor directorilor companiilor de stat.

De asemenea, prin acel memorandum reprezentantii statului in consiliile de administratie ale acestor unitati vor avea, in continuare, indemnizatiile limitate la nivelul a 1% din indemnizatia directorului agentului economic respectiv.

Limitarile vor fi impuse cel putin pana in luna februarie, cand Guvernul urmeaza sa adopte bugetele de venituri si cheltuieli pentru agentii economici vizati.

Solutia memorandumului a fost aleasa provizoriu de Guvern, in conditiile in care parlamentul era in vacanta parlamentara, pentru ca dupa inceperea sesiunii legislative sa se adopte o ordonanta de urgenta pentru continuarea masurii de plafonare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1560 ori