Guvernul a obtinut 1,3 mld. de lei, necesari pentru functionarea statului in acest an

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 12:38
1276 citiri
Guvernul a obtinut 1,3 mld. de lei, necesari pentru functionarea statului in acest an
Sursa foto: Cotidianul

Premierul Victor Ponta a declarat ca a facut realocari interne, pentru a strange suma de 1,3 miliarde de lei, necesara pentru functionarea statului si pentru plata pensiilor si salariilor.

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, dar realocandu-i din alte parti", a afirmat premierul Victor Ponta.

In opinia sa, fostul Guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului si din aceasta cauza s-a ajuns la aceasta situatie, in care banii nu mai ajung decat pana pe 15 noiembrie.

"Guvernul trecut a considerat ca anul 2012 are doar zece luni, insa obligatia mea este sa asigur functionarea tuturor institutiilor statului pana la sfarsitul anului 2012", a declarat Ponta.

Premierul a fost intrebat daca a stiut de la inceput despre aceasta situatie, dar a declarat ca a aflat pe parcurs de "gaurile facute de fostii guvernanti".

Ponta - In forma actuala a bugetului ramanem fara bani din 15 noiembrie

Constructia bugetara nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile ale anului, sustine premierul Victor Ponta, iar prioritatea Guvernului este obtinerea de fonduri pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Internelor.

Prioritatea Guvernului in acest moment este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand de la 15 noiembrie nu mai exista fonduri, a completat premierul.

#realocare bugetara 2012, #realocare bugetara Ponta, #bani salarii 2012, #bani pensii 2012 , #Premier