Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emil Boc: Investitiile, raspunsul sanatos pentru criza

Emil Boc: Investitiile, raspunsul sanatos pentru criza


"Investitiile reprezinta de departe cel mai important si mai sanatos raspuns la criza, investiile aduc bani in economie, aduc locuri de munca si aduc mai multe resurse la bugetele locale si centrale", a declarat, sambata, premierul Emil Boc, la inaugurarea celei mai moderne fabrici de lactate din Romania.

Emil Boc a salutat decizia grupului elen Olympus de a investi peste 55 milioane de euro intr-o fabrica de lactate amplasata la Halchiu, in apropiere de Brasov, o investitie care va crea peste 100 de locuri de munca.

Premierul a subliniat ca aceasta investitie vine intr-un domeniu extrem de important pentru Romania, subliniind ca obiectivul guvernului este sa transforme Romania dintr-o tara importatoare de produse alimentare intr-o tara exportatoare de produse alimentare.

"Romania, chiar si in acesti doi ani de criza, a alocat mai multe resurse financiare ca niciodata pentru investitii, pentru ca acesta este singurul raspuns rational la criza. Nu populismul, ci doar masurile care aduc locuri de munca in economie.

Bugetul pe anul 2012 va avea trei mari prioritati: investitiile in locurile de munca, investitiile in locurile de munca, investitiile in locurile de munca. Este singura cale prin care sa se consolideze cresterea economica pe care o avem anul acesta, in jur de 1,5%", a declarat Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a subliniat ca Romania va avea crestere economica si in anul 2012, iar in acest sens guvernul va aborda bugetul intr-o maniera extrem de responsabila si rationala.

"Voi propune coalitiei guvernamentale si Parlamentului un proiect de buget responsabil in raport cu interesele tarii.

Vom propune un deficit de 1,9% cu posibilitatea ca in situatia in care lucrurile nu se inrautatesc in Europa sa putem sa ajungem la finele lui 2012 cu un deficit maxim de 3%", a declarat primul ministru.

Acesta a tinut sa ii asigure pe investitori ca guvernul va mentine cota unica de impozitare la 16% si, de asemenea, va mentine si anul urmator garantiile guvernamentale pentru cei care creeaza locuri de munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1155 ori