Demisie Boc: Cursul valutar, prima victima

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:07
2974 citiri
Demisie Boc: Cursul valutar, prima victima
Premierul Emil Boc si-a dat demisia

Premierul Emil Boc si-a dat luni demisia, pentru ca "nu vrea sa se agate de putere". Analistul Aurelian Dochia spune ca in astfel de momente pietele sunt nervoase si ca primul afectat ar putea fi cursul valutar.

"Daca lucrurile se rezolva repede, din punct de vedere politic, atunci nu va fi un efect vizibil. Efectul poate sa intervina pe un termen mai lung.

Oricum, semnele sunt intotdeauna ingrijoratoare, cand exista astfel de momente de schimbari bruste si care ar putea sa produca tulburi. Pietele sunt cam nervoase, in momentele acestea, dar depinde cat de repede se va rezolva criza politica", spune Aurelian Dochia, pentru Business24.

Intrebat ce premier ar putea fi ales in locul lui Emil Boc, analistul Aurelian Dochia sustine ca nu se poate exprima. "Am auzit, de foarte multe ori, numele lui Mihai Tanasescu, care insa nu vrea sa vina", spune Dochia.

Un guvern de tehnocrati ar fi mai bun, dar ar fi si mai rau pentru economie, crede analistul economic. "Un guvern de tehnocrati nu ar putea sa ia decizii importante, ar putea doar sa gestioneze lucrurile pana la alegerile viitoare.

Ar fi bun pentru ca ar asigura o stabilitate, dar daca sunt necesare decizii importante, este foarte putin probabil ca un asemenea guvern sa reuseasca sa faca asa ceva".

Aurelian Dochia recunoaste ca este posibil ca in curand sa vedem o fluctuatie a cursului valutar, in perioada imediat urmatoare.

"Azi, maine, este posibil sa vedem o tulburare, dar nu ma astept ca aceasta decizie sa determina o schimbare importanta si pe termen mediu. Este o reactie emotionala, o zi doua, apoi lucrurile se vor stabiliza, pana cand vom vedea ce se va intampla" .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier emil boc, #demisie emil boc, #boc demisie , #demisie