Coalitia a decis continuarea asumarii pe Legea educatiei

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 13:48
1166 citiri
Coalitia a decis continuarea asumarii pe Legea educatiei

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca toti membrii coalitiei de guvernare au convenit ca procedura de asumare a raspunderii Guvernului pe Legea educatiei nationale sa continue si ca premierul se va adresa CC pentru clarificari.

"Primul subiect (discutat in sedinta coalitiei de luni dimineata - n.r.) a fost Legea educatiei. Toata lumea a fost de acord ca putem continua asumarea si vom continua asumarea", a spus el.

Ministrul a spus ca, in cursul acestei saptamani, probabil chiar luni, premierul se va adresa Curtii Constitutionale pentru clarificari.

"Sunt patru judecatori plus un judecator cu o parere concurenta, care spun ca nu exista o problema de neconstitutionalitate in ceea ce priveste procedura", a adaugat deputatul Uniunii.

"Nu exista o procedura de neconstitutionalitate. Un conflict intre Parlament si Guvern exista, dar acest conflict este de alta natura.

Asumarea a fost acceptata de Parlament, motiunea de cenzura a fost depusa.

Trebuie continuata asumarea, trebuie citita motiunea, trebuie votata sau trebuie respinsa si, in functie de acest vot, vom vedea daca mergem mai departe cu acest guvern sau daca se voteaza motiunea de cenzura, bineinteles ca e o alta situatie", a aratat Kelemen Hunor.

"Toata lumea a fost de acord cu continuarea procedurii pe asumare", a conchis ministrul.

Surse guvernamentale au declarat, anterior, pentru MEDIAFAX, ca Guvernul intentioneaza sa ceara un punct de vedere Curtii Constitutionale in legatura cu procedura de urmat in privinta asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

#coalitie, #educatiei, #kelemen, #legea , #Premier