Boc va mai deschide 10 km din Autostrada Bechtel

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 16:57
1328 citiri
Boc va mai deschide 10 km din Autostrada Bechtel

Premierul Boc va inaugura, sambata, inca 10 kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Campia Turzii, dupa un an de la deschiderea primilor 42 kilometri, portiunea construita pana in prezent cu finantarea statului depasind cu putin 10% din traseul total la 6 ani de la lansarea proiectului.

In urma cu un an, la 1 decembrie 2009, seful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilau, el parcurgand atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.

"Portiunea de 10 kilometri este programata sa fie inaugurata sambata dimineata, daca nu apar modificari in program", au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Autostrada Transilvania este proiectata pe o lungime totala de 415 kilometri.

Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat pentru MEDIAFAX, la sfarsitul lunii octombrie, ca tronsonul Turda-Campia Turzii poate fi deschis traficului rutier incepand cu luna noiembrie si ca lucrarile ar putea continua compania ar putea continua pe tronsonul 3C, in judetul Bihor.

"Vom finaliza lucrarile intre Turda si Campia Turzii, pe o lungime de zece kilometri, astfel ca aceasta portiune din Autostrada Transilvania poate fi deschisa traficului rutier incepand cu luna noiembrie. Se va putea circula, astfel, de la Gilau la Campia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanta de 52 de kilometri.

Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrarile pe A3 in judetul Bihor, pe tronsonul 3C, intre Suplacu de Barcau si Bors", a spus Sgarcitu.

El a precizat ca Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrarile realizate in anul 2010.

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Autostrada Transilvania tronson bechtel deschidere , #Premier