Boc: Romanii trebuie sa inteleaga ca in lume acum e foarte greu, nu putem renunta la rigoare

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 15:38
1315 citiri
Boc: Romanii trebuie sa inteleaga ca in lume acum e foarte greu, nu putem renunta la rigoare

Premierul Boc a afirmat marti ca romanii trebuie sa stie ca in lume in acest moment este foarte greu si sa inteleaga ca Romania nu poate renunta la politica de "rigoare".

"Europa se intoarce spre austeritate. Suntem in faza finala a pregatirii bugetului de stat si, dupa cum puteti observa, din nefericire, vestile din Europa nu sunt foarte optimiste. Europa se intoarce spre austeritate, prognozele de crestere economica s-au diminuat substantial in UE, de la o prognoza optimista, in jur de 2 la suta pentru 2012, s-a intors spre 0,5-0,6, atat in zona euro, cat si in zona non-euro. Si Franta si Germania si-au revizuit in sens negativ prognoza de crestere pentru 2012, de la in jur de 2 la suta, la sub 1 la suta - 0,6-0,8 la suta. Aceste lucruri trebuie sa ne preocupe in acest moment, sa dam stabilitate economica Romaniei pentru anul 2012 si sa nu compromitem rezultatele pe care le-am obtinut pana in acest moment", a spus Boc, dupa ce a plecat de la Tribunalul Bucuresti unde a avut termen in procesul pe care i l-a deschis omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pentru calomnie.

Boc a asigurat ca bugetul propus de Guvern nu va tine cont de nevoia de a atrage sau a pastra voturi.

"Stiu ca este greu si le spun asta tuturor romanilor, pentru ca inca se duce greu in Romania, romanii nu traiesc asa cum ne-am dori cu totii. Dar vreau sa intelegeti ca in lume in acest moment este foarte greu. Noi, datorita romanilor, am salvat tara de la colapsul economic, iar acum n-avem voie sa facem derapaje economice pentru a pierde aceasta stabilitate. Oricat de nepopular si de neatractiva ar fi o politica din aceasta de rigoare, de echilibru si de moderatie, ea trebuie sa fie promovata. Poate nu aduce voturi pe moment, e adevarat. Dar aduce stabilitate si sansa acestei tari pe termen mediu si lung. Pentru asta ma voi bate si in Parlament, sa avem un buget care sa raspunda nevoilor economice ale tarii, si nu neaparat unor nevoi electorale", a conchis premierul.

#Premierul Boc criza financiara, #declaratii premier Romania , #Premier