Basescu: Patriciu trebuie sa ii restituie lui Nastase 600 de milioane de dolari in 2010

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 13:05
3760 citiri
Basescu: Patriciu trebuie sa ii restituie lui Nastase 600 de milioane de dolari in 2010

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la inceputul sedintei Colegiului Director al PDL, ca "rechinii" moguli au interese ca Mircea Geoana si Klaus Iohannis sa ajunga la putere, precizand ca Dinu Patriciu trebuie sa ii restituie lui Adrian Nastase 600 de milioane de dolari in 2010.

Basescu a sustinut ca Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu de cinci ani au fost nevoiti sa se hraneasca cu ceea ce ramasese de la Ion Iliescu, precizeaza Mediafax.

"Inca au, dar vor mai mult", a spus Basescu, adaugand ca acesti "rechini" au si interese economice de moment, dar si prin justitie.

"Domnul Patriciu este foarte interesat sa aiba un Guvern si un presedinte subordonat, pentru ca are dosarul in instanta si crede ca si-l poate opri daca are un presedinte care sa il asculte, sau un premier", a spus Traian Basescu, amintind de "celebra incercare" a lui Calin Popescu Tariceanu, cu biletelul "Traiane, fa ceva sa oprim dosarul lui Patriciu de la Parchetul General".

Traian Basescu a completat ca Patriciu mai are o problema, si anume ca in 2010 trebuie sa ramburseze 600 de milioane de dolari, cu care Adrian Nastase l-a imprumutat pentru vreo 8-10 ani.

Despre Sorin Ovidiu Vantu, Traian Basescu a spus ca acesta a fost extrem de angajat in momentul grevei magistratilor, dar el "avea dosar in instanta, cu BID-ul, in care era cu Nicolae Vacaroiu, si trebuia sa se prelungeasca judecata pana ajungea la prescriptie".

"Uite ca i s-a intamplat prescriptia", a adaugat Basescu.

Traian Basescu a vorbit si despre Dan Voiculescu, precizand ca acesta are interesul sa isi opreasca dosarele din instanta.

Presedintele a aratat ca mizele acestora sunt foarte mari si se numesc "bani". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #basescu, #dosar, #patriciu, #rambursare , #Premier