Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRCTI a fost desfiintata si fostul presedinte nu isi poate relua functia

ANRCTI a fost desfiintata si fostul presedinte nu isi poate relua functia
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a fost desfiintata, iar fostul presedinte Dan Georgescu nu isi poate relua functia, desi Curtea de Apel Bucuresti a suspendat revocarea acestuia din functie. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat joi ca ANRCTI a fost desfiintata si in locul acesteia a fost infiintata Agentia Nationala de Comunicatii. Tariceanu a mentionat ca restructurarea ANRCTI a fost facuta printr-o Ordonanta de Urgenta si institutiei i-au fost adaugate si alte activitati.


Curtea de Apel Bucuresti a suspendat revocarea fostului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Georgescu, semnata de premierul Calin Popescu Tariceanu, insa decizia instantei poate fi atacata cu recurs. Georgescu s-a prezentat joi la sediul institutiei pentru a-si relua activitatea, insa acest lucru a fost imposibil.Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), Dan Georgescu, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca este mirat de rapiditatea cu care Guvernul a hotarat desfiintarea institutiei.Potrivit lui Dan Georgescu acesta nu intelege cum actul normativ a obtinut toate avizele necesare. Contactat telefonic, presedintele ANRCTI, Liviu Nistoran a declarat ca nu face niciun fel de comentarii si ca este disponibil pentru declaratii incepand cu ziua de vineri.Dan Cristian Georgescu a depus in august, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de suspendare a deciziei de revocare din functie, semnata de premierul Tariceanu.Guvernul a anuntat, pe 19 august, ca prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a semnat o decizie privind eliberarea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.Potrivit unor surse guvernamentale, demiterea lui Dan Cristian Georgescu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a fost semnata luni, 18 august, in urma unui audit intern si a unei evaluari a activitatii institutiei  conduse de Georgescu. In urma acestui audit, s-au constatat anumite probleme, cum ar fi incalcarea mai multor preveri legale.Georgescu, care a fost eliberat din functia de presedinte al ANRCTI, spune ca motivele prezentate in decizie sunt nefondate si ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul pentru a intelege nemultumirile privind activitatea sa.Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a fost infiintata in decembrie 2006, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), reglementatorul pietelor de comunicatii electronice si servicii postale, care si-a extins astfel atributiile si in domeniul tehnologiei informatiei.In luna aprilie 2007, ANRCTI a preluat si atributiile Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) in ceea ce priveste managementul spectrului de frecvente radio si supravegherea pietei echipamentelor radio si a echipamentelor terminale de comunicatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1023 ori