Aeroportul din Iasi ar putea primi fonduri de la Guvern

Duminica, 04 Martie 2012, ora 09:13
1479 citiri
Aeroportul din Iasi ar putea primi fonduri de la Guvern

Primul ministru Mihai Razvan Ungureanu a sustinut, sambata, ca Guvernul ar putea aproba unele alocari de fonduri pentru modernizarea Aeroportului International Iasi, dar cu un control mult mai strict, transmite corespondentul NewsIn.

"Vom vedea ce se poate face, in cel mai rau caz, dar aici nu vorbesc de un angajament, cat despre un lucru pe care, in momentul de fata, il gandim, urmeaza sa vedem care sunt posibilitatile de alocare de fonduri, dar intr-un control mult mai strict si pe baza unui proiect foarte bine facut, fara ca aceasta sa insemne termene de timp prelungite.

Dintre toate problemele pe care le-au ridicat oficialitatile locale, Aeroportul a intrunit unanimitate de atentii indiferent de afiliere politica, interese personale sau orgolii", a spus premierul.

Ungureanu a precizat ca oficialitatile locale i-au inaintat documentatia referitoare la proiectul Aeroportului, cu ocazia receptiei organizate la sediul Primariei Iasi vineri seara.

"Aeroportul de la Iasi este o rana mai veche, proiectele au inceput cu ani buni in urma si, din varii motive, asupra carora nu doresc sa insist acum, toate tin de fapt de raporturile locale si dintre oameni si dintre institutii, nu s-a putut ajunge la o rezolvare cat de cat folositoare iesenilor a problemei refacerii Aeroportului", a subliniat Ungureanu.

Acesta a adaugat ca reprezentanti ai mediului academic, ai mediului de afaceri si administratiei locale au semnat o scrisoare prin care ii solicita sprijin pentru aeroport.

#aeroport iasi, #fonduri aeroport Iasi , #Premier