USL solicita transparenta totala in cazul contractelor cu Chevron

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 16:50
1198 citiri
USL solicita transparenta totala in cazul contractelor cu Chevron
Sursa foto: Punctultau.ro

USL sustine ca declasificarea contractelor cu grupul Chevron nu aduce nicio informatie noua, datele cu adevarat semnificative si relevante, cuprinse in acordul cu compania, ramanand in continuare secrete.

Uniunea sustine ca "raul pe care aceasta guvernare l-a facut si il face tarii trebuie stopat".

Uniunea Social Liberala atrage atentia ca "declasificarea contractelor de concesionare a unor perimetre petroliere din Dobrogea, incheiate cu grupul Chevron nu aduce nicio informatie noua, aceasta decizie fiind, de fapt, o incercare de a diminua presiunile venite din partea opozitiei si a societatii civile".

"Informatiile cu adevarat semnificative si relevante pentru opinia publica, cuprinse in acordul dintre compania Chevron si statul roman raman in continuare secrete. Uniunea Social Liberala solicita Guvernului transparenta totala in privinta acestor contracte de interes direct pentru cetateni.

Acest lucru inseamna, pe langa publicarea informatiilor in integralitate, si desecretizarea contractului care vizeaza perimetrul din Vaslui, din apropierea Barladului. Acestui eveniment ar trebui sa-i urmeze si declasificarea celorlalte contracte cu statul roman, precum cel de la Rosia Montana si cele incheiate cu intermediarii din domeniul energiei.

Afacerile care implica resurse naturale ale tarii si bunuri de patrimoniu nu pot fi ascunse de ochii cetatenilor, mai ales in conditiile in care exista numeroase suspiciuni ca acestea nu aduc niciun beneficiu statului", se arata in comunicatul USL.

Conform USL, Guvernul Romaniei trebuie sa renunte, odata pentru totdeauna, la privatizarile in urma carora nu castiga nici statul, nici economia, ci doar clientela politica.

"Nu este admisibila atitudinea actualului Executiv de a pune interesele de partid mai presus de interesul national. Faptul ca Guvernul Ungureanu incearca sa pacaleasca opinia publica, desecretizand un document fara de fapt a desecretiza ceva confirma odata in plus ca motiunea de cenzura depusa de Uniunea Social Liberala este nu doar indreptatita, ci si necesara. Raul pe care aceasta guvernare l-a facut si continua sa-l faca Romaniei trebuie stopat!", se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat joi pe pagina de internet a institutiei Mihai Razvan Ungureanu a anuntat joi la Varsovia ca Chevron a acceptat desecretizarea contractelor din Romania, acestea urmand sa fie publicate pe site-ul ANRM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USL contracte grup Chevron, #USL contracte Chevron declasificare, #contract Chevron , #Politica interna