Radu Vasile: Tratatul fiscal trebuie dezbatut mai mult, cetatenii sunt direct afectati

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 16:24
1903 citiri
Radu Vasile: Tratatul fiscal trebuie dezbatut mai mult, cetatenii sunt direct afectati

Tratatul de guvernanta fiscala trebuie dezbatut mai mult, pentru ca prevederile documentului ii afecteaza direct pe cetateni, a declarat fostul premier Radu Vasile.

"Se da de inteles ca n-ar trebui sa fie nicio obiectie. Ori nu e corect asa. In primul rand, acest pact il priveste pe cetatean, nu pe politician. Politicienii vin si pleaca, indiferent ce pozitie au. Stau ei cat stau, dar ca si trandafirii si, sa spunem, fetele, dureaza cat dureaza si puterea lor", a precizat Radu Vasile.

Potrivit acestuia, tratatul il intereseaza pe cetatean, "pentru ca acest pact este legat si de un altul, prin articolul 5, care in mod automat trebuie sa il accepti si care prevede masuri de austeritate foarte drastice. Ori toate astea il privesc pe cetatean, eu nu inteleg de ce nu s-a discutat. Personal n-am nimic, pactul de stabilitate trebuie ratificat".

Liderii coalitiei au semnat, pe 15 debruarie, Protocolul politic privind semnarea si ratificarea de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

Documentul a fost semnat de Emil Boc, presedintele PDL, Kelemen Hunor, presedintele UDMR, Gabriel Oprea, liderul UNPR, Varujan Pambuccian, liderul de grup al minoritatilor.

Presedintele Basescu a spus anterior ca Tratatul de stabilitate in UE ar trebui sa fie semnat pe 1 martie "daca vom decide sa-l semnam", insa acest lucru nu se poate face fara sprijinul partidelor din Parlament, concretizat in asumarea unui protocol de sustinere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tratatul fiscal Radu Vasile, #Radu Vasile premier Tratul Fiscal Romania, #Radu Vasile fost premier declaratii , #Politica interna