Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premierul vrea o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru legea referendumului

Premierul vrea o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru legea referendumului


Premierul a solicitat o sedinta extraordinara a Parlamentului in care sa se puna in discutie proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii privind organizarea si desfasurarea referendumului, in vederea punerii de acord cu decizia Curtii Constitutionale.

Primul-ministru a trimis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei o scrisoare prin care le adreseaza rugamintea de a analiza posibilitatea organizarii in cat mai scurt timp a unei sesiuni extraordinare, in urma deciziei Curtii Constitutionale, pronuntata in data de 10 iulie, potrivit careia pentru a fi validat referendumul trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, iar ceea ce decide majoritatea dintre acestia se va aplica.

USL initiase un proiect de lege care viza simplificarea demiterii presedintelui. Proiectul a fost votat de Parlament, dar contestat de PDL la Curtea Constutionala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 885 ori