Premiera la CSM: Un procuror preia conducerea institutiei

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 16:15
1469 citiri
Premiera la CSM: Un procuror preia conducerea institutiei

Procurorul Oana Schmidt-Haineala este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce a primit 10 voturi dintr-un total de 18. Aceasta este prima data cand un procuror primeste functia de conducere a CSM.

Judecatorul Adrian Neacsu, membru ales in CSM, noteaza faptul ca niciodata Consiliul nu a fost condus de un procuror. "Pe langa alte motive, acest lucru tine si de aritmetica simpla. In CSM sunt noua judecatori alesi si doar cinci procurori.

Mai mult, in acest moment, in CSM sunt doar patru procurori alesi, intrucat un post este vacant prin demisia domnului Balan George. Numarul judecatorilor din CSM este de zece, la cei alesi adaugandu-se si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)", sustine judecatorul Neacsu, intr-o postare pe contul sau de Facebook, conform Ziare.com.

Nominalizarea lui Haineala a fost facuta in cadrul sedintei de vineri, la care a participat si presedintele Traian Basescu, alaturi de membrii Consiliului Magistraturii potrivit Digi24. Pe data de sase ianuarie se termina mandatul Alinei Ghica, actualul presedinte al CSM, iar Haineala, care a fost pana acum vicepresedinte, va conduce institutia timp de un an de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procuror Oana Haineala, #conducere CSM, #presedinte CSM procuror , #Politica interna