Ponta: Conectarea Romaniei la masurile decise la Bruxelles este absolut necesara

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 14:59
1360 citiri
Ponta: Conectarea Romaniei la masurile decise la Bruxelles este absolut necesara

Conectarea Romaniei la masurile decise la Consiliul European de la Bruxelles este absolut necesara, a afirmat duminica intr-o conferinta de presa copresedintele Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat (PSD).

El spus ca "USL isi va asuma aceste masuri", deoarece alianta pe care o reprezinta este "dispusa la dialog si are un program concret anticriza".

Planul USL de scadere a deficitelor include cinci pasi: infiintarea unui Comitet de criza Putere-Opozitie, pentru gasirea celei mai rapide solutii de adoptare a acestei reguli, precum si pentru un acord de principiu cu privire la reducerea deficitului; adoptarea unei legi, in temeiul articolului 148 din Constitutie, in cel mai scurt timp, in care sa se prevada obligativitatea respectarii "regulii de aur"; formarea unui guvern de tehnocrati, care sa implementeze masurile convenite in acest plan.

In privinta legii care sa prevada obligativitatea respectarii "regulii de aur", presedintele PSD a aratat ca USL va "vota o astfel de lege, care are o majoritate suficienta, pentru a fi legislatie echivalenta cu UE".

In aceeasi conferinta de presa, copresedintele USL Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator, a apreciat: "In conditiile dezastrului economic in care se gaseste Romania astazi sub guvernarea Boc-Basescu, Romania nu-si putea permite sa nu implementeze masurile decise la Bruxelles".

Constantin considera ca masurile propuse la Consiliul European nu rezolva nici problemele din zona euro, nici pe cele din economia Romaniei, guvernele tarilor membre ramanand responsabile de solutiile pe care le vor adopta in continuare, de solutiile pentru investitii, pentru crestere economica si pentru locuri de munca.

#victor ponta, #Romania decizii Bruxelles, #Traian Basescu decizii Bruxelles , #Politica interna