Ponta: Arctic Gaesti va primi un ajutor de stat de 10 milioane de euro. Statul primeste 11 milioane din taxe

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 11:31
2994 citiri
Ponta: Arctic Gaesti va primi un ajutor de stat de 10 milioane de euro. Statul primeste 11 milioane din taxe

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Gaesti, ca Guvernul va acorda firmei Arctic un ajutor de stat de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o investitie care va asigura 1.000 locuri de munca, precizand ca taxele pe care compania le achita catre stat sunt de 11 milioane de euro.

"Noul proiect de dezvoltare propus de Arctic Gaesti va avea tot sprijinul pe care Guvernul il poate acorda in baza legislatiei europene. De altfel, ajutorul de stat va fi in jur de 10 milioane de euro, iar taxele pentru stat vor fi de 11 milioane de euro. Asa incat este un business foarte bun si pentru Guvern", a declarat primul ministru. El a precizat ca investitia la care se refera este o noua capacitate de productie care va asigura alte aproape 1.000 de locuri de munca, pe langa cele existente. "In mod sigur vor fi incasari superioare pentru bugetul de stat", a remarcat Ponta.

Seful Executivului a mai aratat ca "oricine creeaza locuri de munca in Romania trebuie sa fie tratat ca un prieten de catre autoritatile statului". In acest context, el a aratat ca "Arctic, alaturi de Petrom, de Dacia, de Ford, Pirelli, Alro sunt exemple ca exista privatizari reusite, ca exista investitii reusite, ca exista perspectiva pentru reindustrializarea Romaniei".

Primul-ministru a vizitat sambata fabrica Arctic Gaesti. El a fost insotit de ministrul Mediului Rovana Plumb si de ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

#ajutor Arctic Gaesti, #ajutor stat Arctic Gaesti, #bani stat Arctict Gaesti , #Politica interna