Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Baconschi, revocat din functie de Emil Boc

Ministrul Baconschi, revocat din functie de Emil Boc


Premierul Emil Boc a anuntat, in cadrul unei prezentari in fata Parlamentului, ca l-a revocat pe ministrul Theodor Baconschi din functia de ministru de Externe.

Theodor Baconschi a declarat, vineri, ca ar trebui sa existe o monitorizare mai buna a cheltuielilor fondurilor europene.

"Trebuie sa deplangem ca nu avem o evaluare corecta a costurilor reale ale serviciilor de sanatate. Exista niste mecanisme de raportare, dar Casa de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii primesc aceste rapoarte fara sa calculeze valorile prestatiilor medicale", a spus Baconschi, aratand ca in prezent Ministerul Finantelor si alte organisme financiare, precum ANAF sau Trezoreria, nu publica trimestrial sumele intrate in sistemul de sanatate.

Theodor Baconschi, ministrul de Externe al Romaniei, revocat din functie, a mai precizat, vineri, ca proiectul noii legi a sanatatii a fost retras "dupa ce nu a fost inteles suficient, nu a fost discutat cu toti partenerii", iar un nou proiect de lege va intra in dezbatere publica in curand.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1804 ori