Ministerul Sanatatii vrea 1,2 miliarde lei la rectificarea bugetara

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 13:54
1157 citiri
Ministerul Sanatatii vrea 1,2 miliarde lei la rectificarea bugetara

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a anuntat luni ca a solicitat pentru rectificarea bugetara 1,2 miliarde lei - suma necesara pentru asigurarea platilor medicamentelor, spitalelor si pentru programul de securitate transfuzionala.

"Este un efort enorm din partea Guvernului, noi am solicitat mai mult, dar probabil vom primi aceasta suma. Banii vor ajunge pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului si primele 15 zile din luna ianuarie", a spus ministrul Sanatatii.

In ceea ce priveste pachetul minim de servicii medicale, Ritli a precizat ca la mijlocul lunii decembrie se va finaliza o lista negativa pentru serviciile medicale asigurate, care vor fi recomandate numai in situatii grave.

Acesta a adaugat ca o serie de servicii medicale nu vor mai fi finantate iar altele vor fi partial finantate.

Seviciile care nu vor mai fi suportate de la bugetul de stat vor putea fi completate prin asigurari suplimentare de sanatate.

"Intregul buget al casei la care se adauga si o treime din bugetul de stat vor asigura pachetul de baza. Ar fi necesare terapiile personalizate, a mai spus ministrul Sanatatii dar ne lipsesc tehnicile de investigatii", a mai spus ministrul Sanatatii.

#Ritli rectificare bugetara asigurari sanatate, #ministrul sanatatii rectificare bugetara , #Politica interna