Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Agriculturii se imprumuta cu 3,75 miliarde de lei

Ministerul Agriculturii se imprumuta cu 3,75 miliarde de lei


Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit 3,75 miliarde lei imprumut de la Trezorerie pentru a putea face plati catre agricultori.

Guvernul a decis miercuri, printr-o Hotarare, alocarea temporara, sub forma de imprumut, de la Trezorerie, a sumei de 3.750 de milioane de lei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, informeaza Executivul, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, fondurile se aloca pentru asigurarea urgenta a resurselor financiare necesare efectuarii platilor catre agricultorii care beneficiaza de schemele de plati directe pe suprafata si a masurilor de piata in agricultura.

Prin aceasta masura se asigura fondurile necesare prefinantarii cheltuielilor generate de platile directe pentru anul agricol 2011 producatorilor din sectorul vegetal.

Sumele alocate temporar vor fi rambursate din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului 2012.

Pana la sfarsitul lunii martie, Comisia Europeana va deconta suma alocata echivalenta a 1,009 miliarde de euro, aferenta platii directe pe suprafata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1050 ori