Ialomitianu, catre Georgescu: Traiti foarte bine din inflatie

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 16:23
1368 citiri
Ialomitianu, catre Georgescu: Traiti foarte bine din inflatie

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu l-a acuzat, marti, pe ministrul Florin Georgescu, in timpul dezbaterii motiunii simple pe buget, ca actuala guvernare traieste din inflatie.

"FMI s-a angajat sa convinga producatorii de gaze naturale sa accepte majorarea de redevente, lucru care nu s-a realizat, iar Guvernul sa dea sume compensatorii pentru persoanele vulnerabile, lucru pe care nu l-ati realizat.

A fost foarte usor sa acceptati chiar devansarea majorarii acestor preturi pentru ca traiti din inflatie, dar ati lovit in persoanele cu venituri mici. Chiar ati fost bucurosi cand s-a devalorizat leul in iulie-august pentru ca traiti foarte bine din inflatie, acestea sunt adevarurile si loviti in cei cu venituri mici", i-a spus Ialomiteanu lui Georgescu, citat de Newsin.

Ministrul de Finante, Florin Georgescu a fost prezent, marti, in plenul Camerei Deputatilor, la Motiunea simpla "Guvernul USL - frana de motor a bugetului", initiata de grupul parlamentar al PDL.

Georgescu a anuntat ca FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana au agreat modificarea legislatiei privind aprobarea bugetului de stat cu 20 de zile inainte de finalul anului. Potrivit vechii legi, bugetul trebuia propus Parlamentului pana pe 15 octombrie.

#Ialomiteanu declaratii buget, #Ialomiteanu ministru Georgescu, #Georgescu inflatie Romania , #Politica interna