Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul va opera o rectificare bugetara privind salariile in august

Guvernul va opera o rectificare bugetara privind salariile in august


Guvernul va asigura fondurile necesare majorarii cu 8% a salariilor bugetarilor incepand cu drepturile aferente lunii iunie, precum si pentru returnarea contributiilor de sanatate incasate eronat de la pensionari, printr-o rectificare bugetara operata in luna august, a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

Guvernul a discutat miercuri, in sedinta, un memorandum privind rectificarea bugetara pe anul 2012.

"S-au asigurat banii in vederea majorarii stabilite prin lege a salariilor cu 8%, ca o prima etapa de reintregire a salariilor nominale la nivelul din iunie 2010, etapa urmatoare fiind programata in decembrie. Rectificarea va avea loc la incheierea negocierilor cu FMI, dupa ce am convenit toti parametrii, la inceputul lunii august", a spus vicepremierul.

Pentru cealalta etapa a majorarii salariale, de circa 7%, in vederea reintregirii salariilor bugetarilor, vor fi prevazute fonduri in bugetul pe anul 2013, avand in vedere ca primele plati se fac din luna ianuarie 2013.

Referitor la alocarile pentru bugetele ministerelor, Florin Georgescu a explicat ca in ultimele sapte luni ale anului se va asigura cel putin aceeasi medie lunara a fondurilor ca in primele cinci luni, pentru fiecare minister.

"Pe urmatoarele sapte luni, pornind din mai, se asigura cel putin aceeasi medie lunara de fonduri care s-au cheltuit si pe primele cinci luni in medie, lunar", a afirmat Georgescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1192 ori