Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul isi propune sa atraga 6 miliarde de euro din fonduri UE pana la finele lui 2012

Guvernul isi propune sa atraga 6 miliarde de euro din fonduri UE pana la finele lui 2012


Noul Guvern isi propune un grad de absorbtie a fondurilor europene de 20% la finele lui 2012, prin atragerea a 6 miliarde de euro, precum si accelerarea procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen prin impulsionarea dialogului politic cu statele membre care blocheaza inca aderarea.

Programul de guvernare al Cabinetului Ungureanu, depus miercuri la Parlament, consemneaza ca gradul de absorbtie efectiva a fondurilor europene a atins nivelul de 5,55% la finalul anului 2011.

O prima directie de actiune pentru gestionarea fondurilor europene este, potrivit documentului, "cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene cu obiectivul atingerii unui nivel de circa 20% la finele anului 2012, prin atragerea a 6 miliarde euro din fonduri europene: 2,5 miliarde euro in agricultura, din care 1,2 miliarde euro plati directe si 1,3 miliarde euro pentru dezvoltare rurala si 3,5 miliarde euro din fonduri de coeziune".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1027 ori