Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul "imprumuta" Ministerul Agriculturii cu 311 milioane de euro

Guvernul "imprumuta" Ministerul Agriculturii cu 311 milioane de euro


Guvernul a adoptat miercuri o hotarare prin care aloca un imprumut de trezorerie de peste 311 milioane de euro pentru acordarea in continuare de subventii la timp fermierilor, a anuntat premierul Emil Boc.

Banii urmeaza sa fie rambursati de la Uniunea Europeana si "reintorsi" la buget, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii. El a precizat ca suma totala este de 1.358 miliarde lei (echivalentul a 311 milioane euro) din care 149 milioane euro pentru avansul de 42 de euro la platile pe suprafata, iar restul pentru continuarea platilor directe.

Valoarea fondurilor europene absorbite de Ministerul Agriculturii va ajunge la 5 miliarde de euro la inceputul anului 2012.

In trimestrul III au fost aduse fonduri europene de 657,7 milioane euro, din care 536 milioane euro pe Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala FEADR, 120 milioane euro pe Fondul European de Garantare Agricola si 1,7 milioane euro pe Fondul European de Pescuit, iar pentru trimestrul IV sumele estimate se ridica la 700 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 896 ori