Guvernul discuta legislatia privind energia electrica

Vineri, 16 Martie 2012, ora 08:57
1280 citiri
Guvernul discuta legislatia privind energia electrica

Guvernul se reuneste, vineri, in sedinta extraordinara, pentru a analiza un proiect de lege privind liberalizarea pretului la energia electrica.

"Vom avea vineri o sedinta de guvern in care vom analiza Legea energiei electrice, in care va exista un capitol in care vom preciza data la care se va face liberalizarea preturilor la energia electrica, 31 decembrie 2013 pentru consumatorii non-casnici si 31 decembrie 2017 pentru cei casnici. Procentul de crestere nu este prevazut in lege", a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Lucian Bode.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu subliniase marti, la postul Antena 3, importanta acestor reglementari care urmeaza sa fie propuse de Guvern Parlamentului.

"Vineri, intr-o sedinta de guvern extraordinara, urmeaza sa discutam proiectul de lege - evident pentru a-l avansa spre Parlament - pentru pachetul 3- energie. Ceea ce intra in interiorul acestei initiative legislative este crucial, important pentru toata Romania", spunea premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

In acest context, seful Guvernului a precizat ca i-a telefonat marti si presedintelui PSD, Victor Ponta, pentru a discuta posibilitatea ca parlamentarii Opozitiei sa revina la lucrarile Legislativului, in vederea dezbaterii prioritatilor legislative ale Executivului, inclusiv legislatia privind energia.

"Mi se pare nu doar corect etic, mi se pare corect politic ca in dezbaterea legii care vizeaza pachetul 3-energie sa fie prezenta si Opozitia si Puterea. (...) Acum ma va ierta domnul presedinte Ponta si va fac o confidenta, chiar daca nu am avut aceasta intelegere cu domnia sa, noi ne-am auzit la telefon si in aceasta dupa-amiaza".

"A fost un telefon pe care am considerat ca este normal sa-l dau. (...) Este vorba de nevoia de a ne intalni pentru a discuta prioritatile legislative esentiale care ne asteapta pe perioada care urmeaza, intre care, de exemplu, pachetul 3-energie, despre care i-am spus", a afirmat Ungureanu.

Romania trebuie sa adopte pachetul de legi pentru energie, care contine directivele privind energia electrica si gazele naturale si este obligatoriu la nivelul Uniunii Europene, in conditiile in care Comisia Europeana a trimis, pe 27 februarie, tarii noastre si altor 7 state membre UE avize motivate (a doua etapa a procedurii de incalcare a dreptului comunitar) pentru faptul ca nu au informat Executivul UE cu privire la adoptarea masurilor de transpunere a acestor directive.

#sedinta guvern, #pret energie sedinta Guvern, #legislatie energie Guvern , #Politica interna