Fuia a demis conducerea Autoritatii pentru Pescuit

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 14:04
1438 citiri
Fuia a demis conducerea Autoritatii pentru Pescuit

Conducerea Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit a fost demisa miercuri de catre ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, pentru ca nu a reusit sa absoarba niciun euro din totalul de 320 de milioane de euro reprezentand bani europeni pe care ii are la dispozitie.

"Este un program unde avem 320 de milioane de euro disponibili, din care nu am tras nimic", a afirmat Fuia.

El a spus ca noua conducere a autoritatii va trebui sa prezinte pana pe data de 15 martie un plan privind absorbtia fondurilor europene.

"Nu ne jucam cu absorbtia fondurilor europene. Ministerul Agriculturii a absorbit pana azi 502 milioane de euro. Tinta privind absorbtia pe primul trimestru este de un miliard de euro si cred ca o vom atinge", a adaugat ministrul Agriculturii.

Absorbtia fondurilor europene reprezinta, probabil, cea mai mare provocare a Guvernului Ungureanu, in conditiile in care bugetul este construit pe prezumtia ca vor fi atrase de la UE in jur de 6 miliarde de euro, din care 2,5 miliarde euro in sectorul agricol si 3,5 miliarde euro pe programele operationale sectoriale (fonduri structurale si de coeziune)

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

#fonduri europene, #absorbtie fonduri europene, #conducere autoritate Pescuit demitere Fuia , #Politica interna