FMI: Ministerul Economiei a indeplinit obiectivele convenite

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:35
1410 citiri
FMI: Ministerul Economiei a indeplinit obiectivele convenite

Ministerul Economiei a respectat programul convenit cu FMI si a indeplinit obligatiunile convenite, se arata intr-un comunicat al MECMA.

La intalnire a participat si delegatia formata din reprezentanti ai Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

In cadrul discutiilor au fost abordate stadiul indeplinirii masurilor convenite in Scrisoarea de Intentie si Memorandumul de Intelegere semnate la ultima intalnire, stadiul implementarii managementului profesionist in companiile de stat, planurile de privatizare, restructurare, sau lichidare a companiilor de stat aflate in portofoliul MECMA.

"Reprezentantii FMI au concluzionat ca Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a respectat programul si a indeplinit obiectivele convenite la precedenta intalnire", se precizeaza in comunicat.

Nivelul arieratelor a scazut de la 10 miliarde lei la 8,4 miliarde lei

Pentru cele opt companii monitorizate in 2011, respectiv Termoelectrica, ELCEN, Compania Nationala a Huilei, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Oltchim, Complexul Energetic Turceni, Electrica Furnizare Transilvania Nord si Electrica Serv, in urma analizei datelor economice preliminate pe intregul an s-a constatat ca, fata de tintele stabilite, nivelul arieratelor a scazut de la 10 miliarde lei lei la 8,4 miliarde lei.

"Chiar daca tintele operationale de pierderi au fost depasite cu 7%, reprezentantii FMI au considerat obiectivul indeplinit, intrucat procedurile privind ajutorul de stat pentru Oltchim vor fi finalizate dupa vizita FMI, iar Electrica Serv a inregistrat pierderi inainte de reorganizarea prin divizare".

"Patru dintre cele opt companii monitorizate, ELCEN, Complexul Energetic Turceni, SNLO si Electrica Furnizare, au realizat profit la finalul anului 2011", sustin reprezentantii MECMA.

Ariton a prezentat si evolutiile inregistrate in procesul de infiintare a Complexurilor Energetice Oltenia si Hunedoara, iar masurile adoptate de la ultima evaluare se incadreaza in programul convenit cu delegatia FMI.

"A fost analizat in detaliu stadiul proceselor de privatizare, fiind apreciati de catre reprezentantii institutiilor financiare internationale pasii facuti in vederea listarilor la bursa a unor pachete minoritare de actiuni si pregatirea privatizarilor majoritare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI intalnire ministerul Economiei, #imprumut fmi, #privatizare companii de stat FMI, #cerinte FMI companii de stat , #Politica interna