Finantele imprumuta luni 700 milioane lei de la banci

Luni, 13 August 2012, ora 09:59
1471 citiri
Finantele imprumuta luni 700 milioane lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) organizeaza luni o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 700 milioane lei si scadenta la opt luni.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa imprumute 2,5 miliarde de lei de la banci in luna august, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 2,5 mld. de lei de la banci

La precedenta licitatie, de luni, 6 august, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni 700 milioane lei, reusind sa atraga intreaga suma vizata la licitatia pentru vanzare de certificate de trezorerie cu maturitate de 12 luni, iar randamentul mediu a crescut la 5,66% pe an. Ofertele bancilor au insumat 1,3 miliarde lei.

Ministerul Finantelor a imprumutat 700 milioane lei

In iulie, Finantele programasera imprumuturi de 2,25 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, insa au atras doar 1,57 miliarde lei, in conditiile in care randamentele cerute au crescut, ca urmare a situatiei incordate de pe pietele financiare europene, a structurii lichiditatilor din sistemul bancar si tensiunilor politice din Romania.

#Ministerul Finantelor obligatiuni, #imprumut banci Ministerul Finantelor, #emisiune certificate trezorerie , #Politica interna