Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expertii fac "curatenia de primavara" in statisticile privind piata muncii

Expertii fac "curatenia de primavara" in statisticile privind piata muncii


Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, si Ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, au semnat marti un protocol inter-institutional in vederea corelarii si reconcilierii datelor statistice cu cele din surse administrative care vizeaza indicatorul statistic "numarul de salariati".

Co-semnatari ai documentului au fost Andras Zsolt Szakal, Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si prof. univ. dr. Vergil Voineagu, Presedinte al Institutului National de Statistica.

Totodata, in calitate de avizatori au fost prezenti presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Domnica Doina Parcalabu,Inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, Presedintele Comisiei Nationale pentru Prognoza, Ion Ghizdeanu, Secretarul general al Institutului National de Statistica, Gabriel Petrica Jifcu si Secretarul general al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ion Anghel.

"Protocolul semnat marti la sediul MMFPS urmareste in principal analiza aspectelor de ordin metodologic si identificarea posibilitatilor de uniformizare a sferei de cuprindere a indicatorului statistic "numarul de salariati", astfel incat sa se poata exploata si integra sursele de date administrative cu cele statistice pentru producerea si diseminarea acelorasi date statistice".

"Obiectivul principal al protocolului este analiza informatiilor existente la nivelul surselor administrative si transmiterea lor catre INS in vederea dezvoltarii unor procedee de reconciliere care sa fie utile in exploatarea si dezvoltarea statisticilor referitoare la piata muncii", se arata intr-un comunicat transmis luni de MFP.

Semnarea acestui protocol vine ca urmare a constituirii unui grup tehnic de lucru format din experti ai Institutului National de Statistica, Inspectiei Muncii (IM), Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Necesitatea incheierii acestui protocol de colaborare intre institutiile publice (INS, ANFP, CNPP, ANAF, IM) pentru realizarea cadrului organizatoric si metodologic privind transferul informatiilor disponibile din surse administrative cu cele din domeniul statistic a fost principala concluzie a grupului tehnic de lucru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2247 ori