CE solicita raspunsuri privind dosare importante de coruptie din Romania

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 12:59
2010 citiri
CE solicita raspunsuri privind dosare importante de coruptie din Romania

Sefii din sistemul judiciar si ai altor institutii s-au intalnit, vineri, la Ministerul Justitiei pentru a discuta despre solicitarile Comisiei Europene din cea de-a treia scrisoare transmisa.

Printre persoanele care au participat la discutii se numara ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt - Haineala, seful interimar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Oprean, seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu si seful Departamentului Schengen din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Marian Tutilescu.

Discutiile au vizat, potrivit unor surse judiciare, solicitarile CE si au stabilit la ce intrebare raspunde fiecare institutie.

In scrisoare, CE este interesata de evolutia unor dosare importante de coruptie, de situatia celor care se afla in incompatibilitate, dar si de stadiul dosarelor privind referendumul si finantarea sistemului judiciar.

Autoritatile din domeniu trebuie sa raspunda, potrivit acelorasi surse, la 21 de intrebari adresate de catre CE pana in 26 octombrie in vederea pregatirea misiunii de monitorizare in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie romania, #CE coruptie Romania, #scrisoare CE Romania, #sistem judiciar Romania , #Politica interna